Pražský Majáles 2019

Event has expired view similar events Letiště Letňany Hůlkova 35, Praha 9 External links Event Venue Concerts, Festivals 440–999 CZK Czech description only Legendární oslava jara, studentského života a studentských dovedností, majálesový průvod, volba Krále, Královny, Prince a Princezny Majáles, koncerty kapel a bohatý doprovodný program proběhne letos 27. dubna na Letišti Praha Letňany.

Majáles – Wikipedie

pražský hrad majáles praha 2019 vstupenky

Zahoďte klasický papírový program! Vše, co potřebujete, máte nyní přímo ve svém telefonu. S touto aplikací budete mít všechno dění pod kontrolou. Prohlížejte si přehledně celý program festivalu - V aplikaci uvidíte kompletní seznam skupin a umělců Přidejte si své oblíbence do vámi personalizovaného festivalového programu. Díky pravidelným notifikacím se dozvíte všechny novinky jako první. Nikdy už nezmeškáte vaši oblíbenou skupinu. S mobilní mapou lehce naleznete všechny stage, bary a ostatní důležitá místa. Mějte užitečné rady na jednom místě. Dozvíte se, kdy se brány festivalu otevírají, kde se nachází stanové městečko, co si sebou můžete přinést a mnoho dalšího.

Pražský majáles 2019 letiště praha letňany 27. dubna

  • Kotlíkové dotace | Enbra
  • Kristýna Leichtová Úcastníci Zájezdu
  • Www.csas.cz internetové bankovnictví
  • Pražský majáles 2010 qui me suit
  • Pražský majáles 2019 line up

Jubilejní 15. ročník Pražského Majálesu! Obří průvod Prahou, volba nového krále a královny, desítky doprovodných akcí v rámci měsíce studentů a jako třešnička na dort Majáles open-air festival! První potvrzené kapely! KRYŠTOF RYBIČKY 48 BEN CRISTOVAO HORKÝŽE SLÍŽE JELEN MAREK ZTRACENÝ KALI & PETER PANN SEPAR MYDY RABYCAD PIPES & PINTS UDG Více informací o akci Pražský Majáles na www akce Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí! Podobné akce

Od roku 2005 jsou větší majálesy v českých zermích spojeny do projektu Český Majáles. V roce 2007 se odehrával Český Majáles již v 10 městech. Následující rok se pak projektu účastnila Praha, Brno a Plzeň; od roku 2009 do sestavy opět přibyl Hradec Králové. Zcela samostatnou akcí je festival Budějovický Majáles, který svou novodobou tradicí spadá do roku 2004 a je oproti festivalům zapojeným do Českého Majálesu neziskovou akcí pořádanou studenty, kterým není lhostejné dění ve městě, v němž žijí a studují. Stejně tak se nekomerční tradici podařilo obnovit i v Olomouci, kde od roku 2011 probíhá Olomoucký Majáles Univerzity Palackého. Ten si zachoval původní tradici alegorického průvodu, volbu krále a kromě přehlídky hudebních skupin je také centrem divadel, umění, sportu, apod. Mezi zachované středoškolské Majálesy patří i Majáles v Českém Těšíně. V tomto pohraničním městě se Majáles koná od roku 2007. Těšínský Majáles se snaží zachovat tradice, průvody, Krále i královnu, kteří jsou vybírání z maturitních ročníků těšínského Gymnázia, programy Majálesu jsou utvářeny z řad talentovaných studentů.

Pražský majáles 2019 vstupenky

Od 13 let Děti od dosažených 13 let v den Majálesu mají vstup pouze se zakoupenou platnou vstupenkou. Co MOHU do areálu malou svačinu (1 bageta apod. ) NEALKO pití v plastové láhvi do objemu 0, 75 / osobu (není možné kumulovat ve stylu "jdeme dva, tak chceme 1, 5 litrovou láhev) fotoaparáty - amatérské i profesionální zrcadlovky děti, pokud jsem jejich rodič a budu po celou dobu s nimi (v areálu není hlídání dětí... ), děti do 12ti let včetně mají vstup zdarma za nezbytného doprovodu rodičů 1 m:kupon m:kupon můžeš od vstupenky oddělit a rozhodnout se, kde jeho výhodu uplatníš. 2 hlavní část vstupenky Tato část slouží také jako tvůj hlas pro volbu krále. 3 kontrolní ústřižek Tato část musí zůstat u vstupenky neoddělená, odtrhne ji pracovník na vstupu. Součástí každé vstupenky v předprodeji je také Majálesový kupon (m-kupon). Konkrétní slevové nabídky od partnerů Majálesu najdeš níže. M:kupon můžete kdykoliv, a to i před Majálesem odtrhnout od Vaší vstupenky a vyměnit jej přímo u našeho partnera za slevu.

Pražský majáles 2019 line up

", která byla vnímána jak neskrývaná ironie. [1] Represivní bezpečnostní složky byly v pohotovosti, ale nezasáhly. [1] Přesto si majáles ve druhé polovině 50. let a v 60. letech uchovaly opoziční a studentský ráz. [2] Z majálesových oslav roku 1956 vzešly petice Československého svazu mládeže Matematicko-fyzikální fakulty UK a Pedagogické fakulty UK, které vyzývaly ke zrušení cenzury, přehodnocení "bratrského" vztahu k SSSR nebo omezení kádrového řízení na školách. Další ročníky majáles byly spolupřipravovány a bedlivě kontrolovány bezpečností. Květnové studentské akce se v Praze konaly bez průvodů a s policejní asistencí u pomníku K. H. Máchy. [1] Průchod studentů Prahou v roce 1966 Od roku 1964 byly oslavy majálesu oficiálně povoleny. [3] Roku 1965 ideologický dozor polevil a výsledkem bylo, že králem pražského majálesu byl zvolen americký beatnik Allen Ginsberg. Režim reagoval neprodleně: dva dny po majálesu Ginsberga zatkl pro opilství, o den později jej zadržel a obvinil z výtržnictví, opilství, narkomanie a propagace homosexuality.

Těšínský Majáles organizují studenti studentům a je neziskový. Mezi zvláštnosti Těšínského Majálesu patří multikulturnost, kterou přináší jedinečná kombinace českých a polských středních i základních škol v tomto městě. Velké porevoluční majálesy obsahově navazují na tradici 80. let, t. j. mají především charakter velkého hudebního festivalu spojeného s různými zábavnými soutěžemi, prezentujícími dovednosti studentů, ale jsou masovější. Přibyla prezentace komerčních produktů cílených na studenty, důraz na regionální identitu a propagaci regionálních politiků a jejich záměrů či slibů. [2] Podle Zbyňka Petráčka jdou porevoluční majálesy establishmentu na ruku, místo aby vycházely ze studentské aktivity a spontaneity a proti establishmentu rebelovaly. [1] Proti takovému vnímání Majálesu se postavili aktivní studenti a studentky pražských vysokých škol, když v roce 2013 vedle festivalu Pražský majáles uspořádali paralelně vlastní akci na neziskové bázi. [6] Cílem iniciativy bylo podporovat aktivní studenty, prezentovat autentickou studentskou kulturu a vést diskusi nad problémy českého vysoké školství.

1. 2013 na Wayback Machine, web Budějovický majáles ↑ a b KNAPÍK, Jiří; FRANC, Martin, a kol. Průvodce kulturním děním a životním stylem v českých zemích 1948 - 1967. vyd. Praha: Academia, 2011. ISBN 978-80-200-2019-2. ↑ BLAŽEK, Petr. Vyhoštění krále majálesu. Allen Ginsberg a Státní bezpečnost. Paměť a dějiny [online]. Ústav pro studium totalitních režimů, 2011 [cit. 2013-03-01]. Čís. 2, s. 28–43. Dostupné online. ISSN 1802-8241. ↑ PROBOŠTOVÁ, Drahuše. Studentské máje. Lidové noviny. 02. května 1990. ↑ Externí odkazy [ editovat | editovat zdroj] Obrázky, zvuky či videa k tématu Majáles ve Wikimedia Commons Majáles – oficiální stránky Českého Majálesu (rozděleno podle 4 účastnických měst)

pražský krysařík
Sat, 28 Aug 2021 09:17:15 +0000