Národní Galerie Veletržní Palác - Národní Galerie Praha – Veletržní Palác - Prague.Eu

To by zahrnovalo restaurátorsko-konzervátorské dílny, technologické laboratoře, studovny, výstavní prostory, prostory pro knihovnu a archiv NG s čítárnou, prostory pro vzdělávací a volnočasové aktivity, multifunkční sál pro divadelní, koncertní a filmové představení, obchody a knihkupectví, restauraci a kavárnu.

Národní galerie ve veletržním paláci

Veletržní palác je budova v pražských Holešovicích, jedna z prvních a největších funkcionalistických staveb Prahy. Byla určená pro konání veletrhů, později byla sídlem podniků zahraničního obchodu. Veletržní palác je dnes sídlem Národní galerie v Praze, která v něm má umístěnou stálou expozici Umění 20. a 21. století a další výstavní prostory. Budova je od roku 1958 nemovitou kulturní památkou. [1] Historie [ editovat | editovat zdroj] Palác vznikl podle návrhu architektů Josefa Fuchse a Oldřicha Tyla z architektonické soutěže; postaven byl v letech 1925 až 1928. S podlahovou plochou asi 13 500 m 2 byl v té době největší stavbou tohoto typu na světě. [2] Tehdy sloužil společnosti Pražské vzorkové veletrhy. Po roce 1939 byla budova, spolu s přilehlým prostranstvím, používána nacistickými okupanty jako shromaždiště pro židovské občany Čech a Moravy před transportem do koncentračních táborů. [3] Po druhé světové válce se palác stal sídlem několika společností zabývajících se zahraničním obchodem ( Tuzex, Strojimport aj).

Zveme vás do světa plného humoru, poezie a tajemna prostřednictvím interaktivní expozice, která osloví nejen děti, ale i studenty, dospělé a seniory, stejně jako celé rodiny či školní výpravy. » Pokračování »

Národní galerie veletržní palác song

Trade Fair Palace, Prague 1924-28, Newsletter, The Friends of Czech Heritage, no. 22, Winter/Spring 2020, s. 4 - 5. Dostupné online. Externí odkazy [ editovat | editovat zdroj] Obrázky, zvuky či videa k tématu Veletržní palác ve Wikimedia Commons Veletržní palác na stránkách Národní galerie Pohled na zadní stěnu budovy Virtuální prohlídka expozic

Prostor pro pohyblivý obraz Dlouho opomíjené prostory přízemní haly Veletržního paláce se od února 2015 proměnily v tzv. Prostor pro pohyblivý obraz. Národní galerie v Praze v něm prezentuje projekty zaměřující se na film a video. Součástí stálé expozice je také Ateliér Sekal – rekonstruovaný vídeňský ateliér jednoho z nejvýznamnějších českých umělců druhé poloviny 20. Prezidentský salonek Veletržního paláce se stal prostorem pro prezentaci nejmladší umělecké generace. Každé dva měsíce se v něm střídají kurátoři a umělci v rámci projektu Introducing. Z historie budovy Budova Veletržního paláce byla postavena podle projektu Oldřicha Tyla a Josefa Fuchse v letech 1925-1929. Do roku 1951 se zde konaly vzorkové veletrhy, později palác sloužil jako sídlo několika podniků zahraničního obchodu. V roce 1974 tuto funkcionalistickou stavbu zničil požár. Po rekonstrukci palác slouží jak stálé expozici Národní galerie, tak také k pořádání menších veletrhů. V průběhu roku se zde koná celá řada výstav.

Národní galerie | Prague City Line

  • Národní galerie veletržní palác remix
  • Národní galerie veletržní palác
  • Národní galerie veletržní palác praha
  • Román pro pokročilé
  • Gynekologická ambulance Třebíč - Centrum péče o ženu Třebíč
  • Praha hlavní nádraží příjezdy vlaků nástupiště
  • Zimní péřové bundy
  • Národní galerie | Prague City Line
  • Národní galerie veletržní palác karaoke
  • Národní galerie ve veletržním paláci
národní galerie veletržní palác karaoke

Národní galerie veletržní palác otevírací doba

5. patro – krátkodobé výstavy 4. patro – Česká moderna I, 1890–1930 3. patro – Česká moderna II, 1900–1930, Francouzské umění 19. a 20. století 2. patro – Česká moderna III (od roku 1930), České současné umění 1. patro – Mezinárodní umění 20. století, krátkodobé výstavy mezanin a přízemí – krátkodobé výstavy Ostatní [ editovat | editovat zdroj] Od května 2012 je zde časově omezená výstava Alfons Mucha: Slovanská epopej – cyklus velkoformátových obrazů z dějin Slovanů. Výstavu pořádá Galerie hlavního města Prahy ve spolupráci s Magistrátem. V současnosti (2018) je část Slovanské epopeje vystavena v Obecním domě. divadlo Studio hrdinů – v bývalém kině v podzemí paláce [7] kavárna Café Jedna Fotogalerie [ editovat | editovat zdroj] Východní pohled Prostor před palácem Malá dvorana Malá dvorana shora Reference [ editovat | editovat zdroj] Literatura [ editovat | editovat zdroj] MOUTVIC, Miroslav. Pražské vzorkové veletrhy 1920-1951. Praha: Scriptorium, 2000. 179 s. ISBN 80-96197-17-4. MARGOLIUS, Ivan.

národní galerie veletržní palacios

Národní galerie veletržní palacio

Národní galerie Říká se, že Národní galerii v Praze by měl alespoň jednou za život navštívit každý Čech. O tom není pochyb, neboť právě Národní galerie představuje instituci, která spravuje nejrozsáhlejší umělecké sbírky v České republice. Tisíce exponátů jsou, podle svého tematického zaměření, rozmístěny v několika výstavních objektech. Obdivovat tak můžete vzácné umělecké sbírky od středověku, renesance, baroka, až po současnou uměleckou tvorbu. Apple Muzeum Navštivte Apple muzeum a prohlédněte si největší soukromou sbírku produktů společnosti Apple na světě. Přijďte do pražské Pop Art Gallery a zažijte neobyčejný životní příběh výjimečného vizionáře Steva Jobse – génia, který dokázal ovlivnit celé lidstvo a změnit svět.

V roce 1976 bylo rozhodnuto o jeho rekonstrukci, která trvala velmi dlouho – kompletní oprava budovy byla dokončena až v 90. letech.

Národní galerie - Veletržní palác Adresa: Praha 7, Dukelských hrdinů 47 Štítky: Galerie/muzeum Praha 7 program vstupenky lístky květen

národní galerie veletržní palaces
Mon, 23 Aug 2021 22:33:36 +0000