Mezinárodní Den Zvířat

A to nejen zvířaty společenskými, ale i hospodářskými, na která bychom vždy a za každých okolností měli pohlížet s velkou úctou a respektem. Akce na podporu zvířat v útulcích V tento den můžete pomoci mnoha opuštěným zvířatům v útulcích. Můžete pomoci jednak přímo přes vybraný útulek formou finančního daru či hmotnou pomocí. Konkrétní informace vždy získáte přímo od daného provozovatele útulku. Například kampaň pod názvem Pomozte naplnit misky v útulcích, se pořádaná každoročně od srpna do listopadu. Často třeba pořádají charitativní sbírku krmiva pro útulky v okolí některé prodejny, jako třeba Albert. Pořádají se také veřejné benefiční akce pořádané Nadací na ochranu zvířat. Domácí mazlíčci To, jak se lidé chovají ke zvířatům, svědčí hodně o jejich charakteru a povaze. Přirozené je chovat se ohleduplně k psovi i kočce a dalším zvířatům. Právě v tom vynikal i patron Mezinárodního dne zvířat, svatý František, který dokonce často raději hovořil se zvířaty než s lidmi. Od jeho dob je možné se stále sekávat s různými vztahy ke zvířatům.

Mezinarodni den zvirat hd

Psi a kočky mají hned několik dnů "k oslavě". Našli jsme pro vás tyto – pokud víte o dalších, prosím dejte nám vědět! Světový den koček: více dnů Slaví se: 17. února v Polsku, 1. března v Rusku a 29. října v USA Mezinárodní den štěňat: 23. března Jak k tomu došlo, netušíme – ale píšou to tak na hodně místech… Takže – slavme, štěnda (spolu s koťaty) beztak patří k tomu nejkrásnějšímu na světě ♥ Mezinárodní den koček: 8. srpna Vyvolal ho Mezinárodní fond ochrany zvířat (IFAW) v roce 2002. Mezinárodní den zvířat bez domova a svíčkové vigilie Poprvé ho vyhlásila Mezinárodní společnost za práva zvířat v roce 1992. Cílem je upozornit, že máme povinnost vůči zvířatům, která se často vinnou majitelů octnou na ulici. Koná se na uctění nevinných obětí lidské nezodpovědnosti, zvířat, která přišla o život, protože pro ně nebylo dost domovů z důvodu přemnožení a také na počest obětavých lidí, kteří zasvětili svůj život tomu, aby zabránili nekontrolovanému množení a utrpení opuštěných nikým nechtěných koček a psů.

mezinárodní den zvířat 2019

Mezinarodni den zvirat 2018

"Jenom ti, kdož neměli nikdy psa, nemohou pochopit, oč by byl život bez psů chudší. " "Nebudeš-li ovládat svého psa, bude ovládat on tebe. " "Pes má krásu bez ješitnosti, sílu bez krutosti a lidské cnosti bez lidských nectností. " "Člověk je psí představa o tom, jak by měl vypadal Bůh. " "Dát psovi kost není laskavost. Laskavost je podělit se se psem o kost, když máš hlad jako pes. "Pes k člověku vzhlíží, kočka přehlíží a prase považuje za rovnocenného partnera. " "Jestliže v ráji nejsou psi, potom chci po smrti jít tam, kam odešli oni. " "Člověk je bohem psa. Pes nezná nikoho jiného, nechápe nikoho jiného. Jeho celá psí duše se rozplývá v jeho bohu, všechny jeho síly jsou zasvěceny jeho službám. " "Pes je nejlepším přítelem člověka, člověk je nejhorším údělem psa. " "Pes neumí ublížit z vlastní vůle, pouze člověk chce, aby mu bylo ublíženo. " "Věrný pes a starosti se nikdy neztratí. " "Teprve láska ke všemu živému udělala z člověka lidskou bytost. " "Pes je zřídka úspěšný při pozdvihování člověka na vlastní úroveň bystrosti, ale člověk často stáhne psa dolů, na svou vlastní úroveň. "

Svatý František se narodil v Assisi, asi 25 kilometrů východně od Perugie, dnešního hlavního města stejnojmenné provincie v oblasti Umbria. Odtud pochází legenda, že když nenalezl posluchače mezi lidmi, odešel do lesa a kázal lesní zvěři, která mu pozorně naslouchala. Je však známo, že František měl ke zvířatům neobyčejně kladný vztah a ochraňoval je před zlým zacházením ze strany surových lidí. Zvířata označoval za své bratry a sestry, věřil dokonce, že všechna zvířata oslavují svého Stvořitele a vzdávají mu chválu, například ptáci svým zpěvem. Proto je také pokládán za patrona zvířat i ochránců přírody, což roku 1979 potvrdil papež Jan Pavel II. Známá je i legenda, podle níž svatý František svým kázáním napravil zlého vlka, který v okolí Assisi terorizoval pastýře a jejich stáda. Oslavte svátek zvířat ve stanici přírodovědců Pokud si chcete připomenout odkaz Františka z Assisi, můžete ve středu 4. října od 14 hodin společně oslavit svátek všech zvířat ve Stanici přírodovědců Vinohrady v Praze 2.

Mezinarodni den zvirat 2017

Maurice Maeterlinck "Psa nikdy opravdu nevlastníme tolik jako on nás. " Gene Hill "Můj teriér nemluví. Asi proto mu rozumím. " Pierre Wolf "Pes, kterého jsi uzdravil, tě nikdy nepokouše. V tom je hlavní rozdíl mezi zvířetem a člověkem. " Mark Twain "Historie je více naplněna příklady o věrnosti psů než o věrnosti přátel. " Guy de Maupassant "Můj kokr je můj nejupřímnější obdivovatel. Miluje mě, aniž četl mé knihy. " Rudyard Kipling "Je celkem velice snadné psu porozumět a naučit se číst jeho myšlenky. Pes se neumí přetvařovat, neumí klamat, neumí lhát, protože neumí mluvit. " Alex Munthe "Pes pozná dobrého člověka. Jenže, co mu dá námahy, než takového výjimečného jedince najde. " Cyril Šedý "Na psí život si většinou nejvíce stěžují ti, kteří nikdy psa neměli. " "Pokud je nejlepším přítelem člověka jeho pes, tak se ten pes dostal do potíží. " Edward Abbey "Nikdo neocení genialitu vašich slov více, než váš pes. " Christopher Morley Moudra (autor neznámý): "Potíž je v tom, že psi se vždy chovají jako psi, avšak lidé se vždy nechovají jako lidé. "

mezinárodní den ochrany zvířat mezinarodni den zvirat 2
  1. Mezinarodni den zvirat pdf
  2. Navždy spolu online
  3. Mezinarodni den zvirat tv
  4. Mezinarodni den zvirat 2017
  5. Mezinárodní den zvířat | Svátky Centrum.cz
  6. Kdy můžete dostat výpověď ze zdravotních důvodů? - Euro.cz
Sat, 28 Aug 2021 12:29:13 +0000