První Republika Móda

  1. Americká móda e shop

Krásnou a obdivovanou prvorepublikovou hvězdou byla Adina Mandlová (†81) i díky úchvatným róbám od Podolské • Foto:M. Přibyl, G. Urbánek, O. Kocourek, UPM Když se řekne první republika, většina lidí si vybaví elegantní dámy, dvorné pány a život tak nějak kulturně na výši. Což je jistě pravda, důležité ale je uvědomit si to, že tyto "staré dobré časy" tu nevznikly jen tak samy od sebe. Co všechno stálo za elegancí první republiky? Kdo šil šaty předním osobnostem a která herečka patřila k těm nejlépe oblékaným? Období po roce 1918 je charakterizováno velkou debatou o ženských právech a snaze žen uspět v mnoha oblastech, které byly do té doby výhradně pánskou záležitostí. Od volebního práva po právo studovat, vyučovat, sportovat nebo například pilotovat letadlo. To vše ovšem za předpokladu, že i přesto nemusí žena ztratit na své eleganci a vybraném chování. Ostatně – gentlemani také ne. Podívejte se, jak vypadaly prvorepubliková móda a šaty Adiny Mandlové Zajímavé je nahlédnout do časopisu Eva z roku 1935, kde se píše, jaký je rozdíl mezi ženou "běžné společenské úrovně" a mezi ženou "vnitřně ušlechtilou".

Americká móda e shop

Zvládneme to zaplatit pane Lorenc? S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů. Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

50%. (7. 2014) Díl druhý (S02E02) Photo © Česká televize / Miroslav Kučera Vladimír Polívka, Anna Fialová - Tvůrci od samého začátku vyžadovali, aby slovenský herec Ján Koleník mluvil svým hlasem a nebyl dabován. Češtinu jej naučila herečka, dabérka a foniatrička Jana Postlerová. ( funhouse) Herec Tomáš Töpfer, představitel cukrovarníka Karla Škvora, nosí i v seriálu svůj již neodmyslitelný plnovous. Za první republiky se to však obecně neslušelo, neboť zarostlá brada byla v té době spíše znakem nedbalosti, a u tak zámožného a významného obchodníka, jakým by pan cukrovarník jistě byl, by taková vizáž jistě nebudila příliš velkou důvěru. Muži, kteří dbali svého společenského postavení, tehdy chodili buď hladce oholeni, nebo nosili pěstěný knír; plnovous si mohli dovolit nosit pouze muži podstatně starší než byl pan cukrovarník. ( Morttuus) Anna Fialová z důvodu odjezdu do USA, kde chce prorazit jako herečka, znovu v této sérii už neztvárnila roli Ireny a byla nahrazena Katarínou Šafaříkovou.

70% Adresa: Praha 2, Jiráskovo náměstí 1981/6 Žánr: výstavy historie film umění fotky Návštěvníci Galerie Tančící dům se od 3. května do 25. října přenesou v čase do období První republiky. Tato slavná éra Československa vymezena lety 1918 až 1938 bude zoobrazena v tématické expozici s názvem 13 komnat První republiky a bude rozdělena do celkem třinácti sekcí, které symbolizují specifické tematické okruhy od filmu a umění, přes módu či sport, až po politiku a podnikání. Filmový okruh nabídne dobové plakáty a fotografie hvězd stříbrného plátna jako byly Adina Mandlová nebo Anny Ondráková či osobní věci komika Vlasty Buriana. Tehdejší módu přiblíží kostýmy z úspěšných filmů a seriálů z produkce České televize a návrhy slavné československé návrhářky Hany Podolské. Sekce věnovaná podnikání obsáhne prvorepublikově zařízenou kavárnu, včetně grafického zpracování obalů od cukrovinek, i tehdejší reklamy firmy Baťa. Výstava s názvem 13 komnat První republiky bude složena z exponátů, z nichž 95% zastanou původní originály.

Za první republiky bylo méně herců než teď, jako třeba Adina Mandlová, Lída Baarová, Vlasta Burian, Hugo Haas,... Vzniklo spoustu filmů, na které se ovšem lidé nedívali v televizi, ale v kinech. První dopravní značky vznikaly roku 1935 a za první republiky se jezdilo na opačné straně než teď. Už byla i letecká doprava, která převážně létala přes první republiku. Rozvíjela se i vlaková doprava, která byla také velice vyspělá. Nikdo si nemohl odpustit projet se tramvají, jelikož to bylo něco jiného než vagón tažený koňmi. První republika zanikla 30. září, kvůli Mnichovské dohodě. Němci nám zabrali Sudety, ale Češi se snažili Sudety připojit zpět k Česku, pomáhala jim také organizace SOS. 1. října 1938 vznikla druhá republika, která vydržela do 14. března 1939, kdy se od nás odtrhlo Slovensko. 15. března vznikl Protektorát Čechy a Morava. Ale to je už jiná kapitola.

Když se rozvětvená a zámožná rodina Valentových přestěhuje do Prahy Podolí na zrekonstruovanou vilu s obrovskými pozemky, rozhodne se, že změní ráz celé krajiny. Takřka zelenou louku se rozhodnou přebudovat v očích průmyslového rozvoje první poloviny 20. století. Nic ale není idylické ani mezi rolníky a chudinou, střední třídou a ani mezi boháči. Na Valentovy totiž doléhají intriky a boje o moc z minulé generace a prolínají se i tou aktuální. Česko | 2014 | Pauza vysílání 3 sezóny | Česká televize | 50 minut žánr Drama, Historický Poslední novinky Seriál První republika se na podzim vrátí na obrazovky ČT s třetí řadou Vypjaté emoce, box, swing i přeobsazení jedné z hlavních rolí. To vše přinese třetí řada seriálu První republika. Seriál První republika se vrátil na televizní obrazovky Česká televize od září vysílá druhou řadu seriálu První republika. Děj tematicky navazuje na první sérii a odehrává se o osm let později. K rodině Valentových přibude řada nových postav. Jaké jsou mezi nimi vtahy?

  1. Rock n roll móda
  2. Dostaňte agenta smarta
  3. Voda v plicích u kočky
  4. První republika mode femme
  5. Hodinky CASIO - Hodinářství.cz
  6. Hledejte: první republika první serie | Ulož.to
  1. To králi toužím
  2. Brašna na řidítka
Thu, 26 Aug 2021 23:26:44 +0000