Stephen King Knihy

  1. Stephen king knihy download
  2. Stephen king knihy hodnocení

Zápory? Kromě zmiňovaného vnímání klišé jsou to občas slabá neuspokojivá finále (když vzpomínám na To jako na špičkovou knihu, musím vždycky potlačit v hlavě připomínku nudného aktu s nějakou kosmickou želvou na konci) a "popření konce" na posledních stránkách knihy typu "vyhladili nákazu, ale hlavní hrdina na konci stojí před zrcadlem a cítí příznaky", to je fakt při takovém počtu knih skoro nesnesitelné.

Stephen king knihy download

1. Zelená míle (1999) Poslední Darabontův snímek v mém seznamu a zaručeně ten nejlepší! Možná by vás mohl odradit svou délkou (188 minut), ale nenechte se zmást, s nejvyšší pravděpodobností si ani nevšimnete, že je tak dlouhý. Příběh dozorců, jejich rodin a vězňů odsouzených k smrti, je tak poutavý a smutný, že se mi oči neodlepily od obrazovky a měla jsem opravdový pocit, že to musí být nejlepší film všech dob. V hlavní roli velitele vězení se představí Tom Hanks a v další, neméně významné roli černého obra, Michael Clarke Duncan (moje top postava, kvůli tomu vysávání temnoty). Celý film je od půlky jedno velké slzavé údolí ze strany diváka, takže kdo neviděl, prohloupil moc. Do žebříčku se "o prsa" nedostali: Kukuřičné děti (1984), Hřbitov domácích zvířátek (1989), Nadaný žák (1998), Pavučina snů (2003) a Pokoj 1408 (2007).

Mistr literární hrůzy, král hororu. To jsou označení Stephena Kinga, spisovatele, který patří mezi vůbec nejprodávanější a nejaktivnější autory současnosti. Tempo, napětí a gradace se v jeho knihách mísí s odkazy na americké reálie a pop kulturu. Autor skvěle propojuje svět fikce s realitou. Mistr se s tím vůbec nepáře. Nějaký úvod do děje? V jeho knihách netřeba. První stránka a cákající krev všude okolo. O tom se přesvědčíte v thrilleru Právu nálezce. Vlasy vám budou stát hrůzou u hororů Revival či kultovního Osvícení. Že na jedničku zvládá i sci-fi a fantasy, zjistíte v sérii Temná věž. Autorova tvorba dosahuje úctyhodných čísel. Na kontě má 81 knih. K tomu připočtěme přes 100 povídek, 9 knižních sérií, z toho nejznámější Temná věž a Zelená míle, a řadu filmových scénářů. V některých snímcích si navíc střihl menší či větší roli. Spisovatel oslaví v roce 2017 sedmdesátku a do literárního důchodu se rozhodně nechystá. Sám prozradil, že na každý rok chystá novou knihu. Stephen King si vydobyl titul mistr hororu zcela po zásluze.

  • Výška basketbalového koše
  • Hledejte: vanocni koleda | Ulož.to
  • Kořeny kvadratické rovnice — Sbírka úloh
  • Stephen king knihy wikipedia

Nahrávám... Přidat knihu Knihy (87) Americký upír (2013, 1. vydání 2010) Bazar zlých snů (2016, 1. vydání 2015) Běh o život (2011, 1. vydání 1982) Beznaděj (1998, 1. vydání 1996) Blaze (2008, 1. vydání 2007) Čaroděj a sklo (2008, 1. vydání 1997) Carrie (1992, 1. vydání 1974) Černočerná tma (2011, 1. vydání 2010) Černý dům (2014, 1. vydání 2001) Christina (2010, 1. vydání 1983) Coffey na míli (1998, 1. vydání 1996) Coffeyho ruce (1998, 1. vydání 1996) Colorado Kid (2017, 1. vydání 2005) Čtyři po půlnoci I. - Časožrouti / Skryté okno do skryté zahrady (2002, 1. vydání 1990) Čtyři po půlnoci II.

Stephen king knihy hodnocení

7 22. března Stephen King je trvalý klasik hororu a zručný řemeslník sypající další knihy jak na páse. To má určitou nevýhodu, pokud ho čtete už třicet let, jeho styl psaní se vám trochu okouká - všimnete si opakovaných vyprávěcích postupů, můžete srovnávat s řadou předešlých knih, co si je podobné. I když je průběh čtení příjemný, čím víc se blížíte ke konci, téměř neomylně tušíte, kdo umře a jestli na poslední stránce bude zvrat naznačující otevřený konec. Takže už od Stephena nečtu všechny nové knihy a mám rád spíš jeho starší. Autorův nesporný klad spočívá v tom, že velmi dobře zná lidi a umí o nich psát. Hlavní postavy vždycky bojují s nějakou formou zla, ale jako největší hrozba v příběhu jsou jiní lidé z jejich okolí - zlé děti ve škole, násilní rodinní příslušníci, rasisti, homofobové, věřící, bez kterých by působení "hlavního zla" nebylo tak účinné - správný Kingův "hlavní padouch" samozřejmě slabostí lidstva umí využívat a proto je úspěšnější. King taky umí dobře reflektovat ducha doby a i když vás někdy možná obtěžuje jeho grafomanství a zmiňování popkultury, pomáhá to dostat se líp do období a vnímání prostředí, kde se kniha odehrává.

Na podzim 1971 začal učit na střední škole v Hampdenu, i když finanční situace rodiny se tím příliš nezlepšila. Na jaře 1973 prodal svůj první román Carrie, který mu brzy vynesl velký honorář za prodej paperbackových práv a stal se bestsellerem. Po tomto románu se začal psaním živit. Přestěhoval se na jih Maine poblíž matky, která onemocněla. Do její smrti napsal knihu Prokletí Salemu ( Salem's Lot). Po smrti matky žil v Boulder (Colorado), kam umístil děj další knihy The Shining ( Osvícení). V roce 1975 se vrátil do Maine, kde se usadil v oblasti jezer v západním Maine. Na tomto místě dokončil knihu Svědectví ( The Stand) a Mrtvou zónu ( Dead Zone). Po několika stěhováních po Maine si roku 1980 pořídil druhý dům v blízkosti Bangoru, kam se nastěhoval, aby mohl vyučovat tvůrčí psaní na univerzitě Maine – Orono. Zimy tráví Kingovi s již dospělými dětmi na Floridě. S manželkou Tabitou mají tři děti: Naomi Rachel, Joa Hilla a Owena Phillipa. Je i dědečkem tří vnoučat. Jeho předkové pochází z Irska a Skotska.

Hlavní postava, učitel Johnny Smith (famózní Christopher Walken) se po dlouhých pěti letech probudí z kómatu. Zjistí, že získal zvláštní schopnost předvídat budoucnost. S touto nově nabytou schopností se snaží zabránit budoucímu americkému prezidentovi započít atomovou válku. Kingovo umírněnější dílo, spíše vlastně thriller než horor, ale stojí za to vidět. 8. Carrie (1976) A máme tu první vydání románu o nešťastné, šikanované školačce Carrie Whitové (Sissy Spacek). Carrie je trýzněná jak spolužáky, tak šílenou nábožensky založenou matkou. Carrie v sobě záhy objeví schopnost telekineze a tu náležitě využívá. Čím je tedy útlak okolí větší, tím je její obrana silnější. Vše vyvrcholí plesem, na kterém je znemožněna a její pomsta je opravdu strašlivá. Carrie byla zfilmována ještě jednou, a to pod stejným názvem v roce 2013. Podle mě je ale původní verze lepší, posuďte sami. 7. Srdce v Atlantidě (2001) Předloha k filmu Srdce v Atlantidě není ani nadpřirozená a už vůbec ne hororová. Přestože to ale není typický King, dokáže svým způsobem zaujmout.

Výsledkem je mistrná studie lidské bezmoci, arogance a násilí.

"Ty povídky jsem napsal pro vás, " říká King. "Zkoumejte je po libosti, ale buďte opatrní. Ty nejlepší mají zuby. " Pod Kupolí Malé městečko odřízne od okolního světa neproniknutelná bariéra neznámého původu a obyvatelé jsou náhle ponecháni sami sobě. Ovzduší je postupně znečišťováno, zásoby se tenčí, energetické zdroje docházejí, pokusy o proražení bariéry jsou marné. Vláda státu je bez ohledu na veškeré své zdroje bezmocná a může pouze zvenčí přihlížet. Místní radní s diktátorskými sklony si uvědomí příležitost konečně vyniknout a prokázat svému městečku dobro, samozřejmě podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Začne je řídit pevnou rukou – v této mimořádné situaci přece nemůže nic lepšího udělat, lidé silné vedení jistě ocení! Další reálie příběhu – syn radního s nádorem na mozku, ilegální výrobna drog a jediná slyšitelná radiostanice, vtloukající lidem do hlavy jen boží lásku – to jsou přísady, které působí jako katalyzátor už beztak výbušné situace. Můžeme sledovat postupný rozklad lidského společenství, kde přestávají platit pravidla civilizace.

Thu, 26 Aug 2021 16:13:18 +0000