Platba Na Slovensko Česká Spořitelna – Jak Probíhají Úhrady Do / Ze Slovenské Spořitelny V Eur A Czk? | Česká Spořitelna

Přestože spořitelna nabízí v obou státech odlišné produkty (propagovaný Servis 24 je výhradně záležitost ČR), poplatky udržuje v relativně srovnatelné hladině. Vedení sporožirového účtu i měsíční zasílání výpisů vychází řádově stejně, Česká spořitelna si účtuje přibližně o desetikorunu měsíčně méně při vedení služby Servis 24. Internetové bankovnictví ve Slovenskej sporiteľne vyjde obecně podstatně dráž. Vedeno je sice zdarma, ale klient se prohne při platbě za autentizační kalkulátor, který vyjde třikrát dráž než v Česku. Není povinný, stejně jako u nás, ale pokud se klient rozhodne pro nižší úroveň zabezpečení, zaplatí za kryptovací kartu 50 Sk (40 Kč). Největší rozdíl v poplatcích je ve výběru hotovosti, které jsou na Slovensku poloviční. Navíc Slovenská sporiteľňa umožňuje přístup k hotovosti bez poplatků ve vlastních bankomatech (klient samozřejmě musí mít platební kartu, za kterou platí roční poplatek). I výběr v cizích bankomatech vychází lépe, když v přepočtu zaplatí 24 Kč oproti 25 Kč a 0, 5% z výše výběru.

Platba na slovensko česká spořitelna 1

  • Platba na slovensko česká spořitelna o
  • Platba na slovensko česká spořitelna e
  • Platba na slovensko česká spořitelna facebook
  • Platba na slovensko česká spořitelna 1
  • Platba na slovensko česká spořitelna live
  • Platba na slovensko česká spořitelna online
  • Radim passer barbora passerová ma

Ušetřete peníze za česko-slovenské platby Potřebujete poslat peníze na Slovensko? Nebo naopak očekáváte platbu ze Slovenska do České republiky? Zákazníci České spořitelny a Slovenské spořitelny mohou ušetřit čas i peníze. Obě banky jsou součástí mezinárodní bankovní skupiny, proto vám umožňují rychlejší platby za nižší poplatky. Peníze se převádí v ten samý den. Když například dopoledne zadáte v České spořitelně platební příkaz na účet u Slovenské spořitelny, už odpoledne bude mít příjemce peníze k dispozici. Můžete posílat české koruny i eura v libovolné výši podle své potřeby. Jak správně provedete platbu? Máte 3 jednoduché možnosti, jak zadat platbu do Slovenské spořitelny: přes internetové bankovnictví a služby přímého bankovnictví SERVIS 24 na pobočce v písemné formě na příslušném tiskopisu Při vyplnění platebního příkazu nezapomeňte: u příjemce platby uvést SWIFT BIC kód Slovenské spořitelny: GIBASKBX Platební příkaz s prioritou normální odešlete v termínech: přes internetové bankovnictví do 15:00 papírový příkaz na pobočce do 14:00

Na přepážce 45 Kč, Internet/hlasový automat/ostatní elektronické bankovnictví 2 Kč, telefonní bankéř 3, 50 Kč. Při platbě do jiné banky + 2 Kč. 10) Při výběrech nad 10 000 Kč. Nižší výběry 45 Kč. 11) Slovenská sporiteľňa telebanking a internetbanking 12) Kalkulátor pouze volitelný. 13) Maestro na Slovensku již čipová karta 14) Vlastní/cizí bankomat Komerční banka Komerční banka a Komerčná banka Bratislava nemají na rozdíl od Spořitelen ani podobné logo, o designu internetových stránek ani nemluvě. Přesto se v poplatcích – až na výrazné odlišnosti ve výběrech – shodnou. Komerční banka se zaměřuje především na produktové balíčky, proto je přímé srovnání poplatků téměř nemožné (balíčky jsou poskládány jinak v Česku a jinak na Slovensku). Pro příklad tedy uvádím málo častý případ běžného účtu Komerční banky. Vedení účtu i účetní položky jsou cenově srovnatelné v obou zemích. Lišit se začínají, stejně jako předchozí banky, u výběru z bankomatu. Za vlastní se prostě na Slovensku neplatí, zato v České republice se banky hojí – ČSOB konkrétně 5 Kč.

Velké české bankovní trio, Česká spořitelna, ČSOB a Komerční banka, podniká i v sousední Slovenské republice. Rozdíl v poplatkové politice těchto bank je značný. Do značné míry se ale liší i produkty, které nabízejí. ČSOB Jedině ČSOB působí pod stejným názvem a se stejnou "image" v obou bývalých federativních republikách, přesto se její poplatky liší z velkého tria nejvíce. Liší se i nabídka produktů. Například z přímého bankovnictví je klientům v České republice nabízeno devět alternativ přímého přístupu do banky, klienti ze Slovenské republiky mají na výběr z pouhých dvou. Největší rozdíl panuje u výběru hotovosti. Zatímco v České republice si za tuto základní službu ČSOB účtuje nemalý peníz (30 Kč na přepážce), na Slovensku si podobně tvrdé podmínky nemůže dovolit a výběr hotovosti nabízí zdarma. Vždyť každá ze tří bank má ve Slovenské republice způsob, jak se dostat k hotovým penězům bez poplatků (nejčastěji vlastní bankomat – viz dále). Výběr z bankomatu přináší další zajímavost – zatímco v České republice zaplatíte 5 Kč a v případě cizího bankomatu se vám ulehčí dokonce o 25 Kč, slovenská část ČSOB vás nepřipraví ani o korunu.

Výběr z libovolného bankomatu je zdarma. Účetní jsou u našich sousedů zřejmě hůře placení, neboť i ČSOB si může dovolit účtovat nižší poplatky za zaúčtování položek. Nižší "účetní" poplatky si nekompenzuje ani poplatkem za vedení účtu, který vychází také levněji. A pokud se klient rozhodne změnit banku? Žádný problém! Za pouhých 100 Sk (80 Kč) zruší účet. V ČR ho to přijde na 200 Kč, které čistě náhodou shodně požaduje většina bank. Menšina je zpravidla ještě dražší.

Ale prý mají od příštího roku eurogiro zrušit z důvodu nízké využitelnosti. Jaký je tedy r… Jak nejlevněji poslat peníze z Čech na Slovensko bez účtu?

platba na slovensko česká spořitelna

Cizí bankomat vyjde též podstatně levněji – v přepočtu 4 Kč oproti 25 Kč. Zrušení účtu na Slovensku vyjde levněji jen o kursový přepočet. V obou zemích zaplatíte 200 místních korun.

Píše mi to stále, že číslo účtu je neplatné, je velice dlouhé. Zasílám takto poprvé:/… SEPA platba na Slovensko Dobrý den, mám dotaz ohledně platby z ČR na Slovensko. Mám běžný účet u České spořitelny, která mi v rámci aplikace Servis24 umožňuje provést SEPA platbu. Jenže ta je vedená přímo v EUR a já bych chtěl zadat platbu v korunách na účet u Fio banky. Slovenský partner očekává platbu (n… Slovensko Dobrý den, potřebuji poslat na Slovensko do VÚB částku 200 EUR, nejsem klientem vaší banky. Mohu přijít na pobočku a v EUR tuto částku poslat? Jaké budu platit poplatky za převod? Zdravím… Slovensko s Fio bankou Dobrý den, potřebovala bych poslat ze svého účtu (Fio banka) na slovenský účet (nevím, u které banky) částku okolo 8 000 Kč. Jaký je prosím poplatek za tuto službu? Děkuji za odpověď. S pozdravem… Jak platit na Slovensko? Dobrý den přeji, mám internetové bankovnictví Era a vždy jsem platil na Slovensko platbu přes eurogiro, protože poplatek je tam jen 59 korun, zatímco přes SEPA platbu by poplatek byl 250 Kč.

Fri, 27 Aug 2021 06:05:22 +0000