Graf Funkce Online

  1. Graf funkce online application
  2. Kreslení grafu funkce online

V matematice je graf funkce f(x 1, x 2, …, x n) množina všech (n+1)-tic (x 1, x 2, …, x n, f(x 1, x 2, …, x n)). Jako graf je též označena grafická reprezentace této množiny ve formě křivky, přímky, lomené čáry nebo plochy, spolu s osami v kartézské soustavě souřadnic. Osa s nezávisle proměnnou (obvykle osa x) se označuje jako -ová souřadnice nebo abscisa. Osa se závisle proměnnou (obvykle osa y) se označuje jako -ová souřadnice, pořadnice nebo ordináta. Graf nejčastěji zobrazuje závislost y=f(x), popř. z=f(x, y). V případě většího počtu nezávislých proměnných se obvykle používá graf zachycující závislost pouze na vybraných (jedné nebo dvou) proměnných. Příklad [ editovat | editovat zdroj] Graf funkce je množina {(1, a), (2, d), (3, c)}. Graf polynomu třetího stupně na reálných číslech je {( x, x 3 -9 x), kde x je libovolné reálné číslo}. Graf zobrazený v kartézské soustavě souřadnic vypadá následovně: Související články [ editovat | editovat zdroj] Liniový graf Externí odkazy [ editovat | editovat zdroj] Obrázky, zvuky či videa k tématu graf funkce ve Wikimedia Commons Vykreslování grafů funkcí (i jejich derivací a integrálů)

Graf funkce online application

Úvod Funkce f je lineární, pokud ji lze vyjádřit ve tvaru f(x) = a\cdot x + b, kde a a b jsou konstanty. Grafem lineární funkce je přímka. Parametr a je směrnice (též nazývaná sklon), parametr b určuje její svislý posun (též nazývaný absolutní člen). Příklady lineárních funkcí: f(x) = 2x f(x) = -4x+8 f(x) = \frac13 x + 1{, 2} Aby byla funkce lineární, nemusí být nutně přímo zapsána ve tvaru f(x) = a\cdot x + b. Stačí, když jde na tento tvar upravit. Příklady: f(x) = 2-x můžeme přepsat jako f(x)= -1x + 2, což je lineární funkce se směrnicí -1 a absolutním členem 2. f(x) = 5(3-x) můžeme přepsat jako f(x)= -5x + 15, což je lineární funkce se směrnicí -5 a absolutním členem 15. f(x) = x^2 + 7 - x(x-1) vypadá na první pohled jako kvadratická funkce, ale můžeme ji upravit na f(x)= x + 7 (kvadratický člen se vyruší), takže jde o lineární funkci. Přesouvání Přesouvání kartiček na správné místo. Jednoduché ovládání, zajímavé a neotřelé úlohy. Lineární funkce Grafy lineárních funkcí střední Grafy lineárních funkcí (střední) 9 Zadání Typicky zabere: 8 min Rozhodovačka Rychlé procvičování výběrem ze dvou možností.

  1. Graf funkce online booking
  2. Goodgame empire přihlášení games
  3. Graf funkce - Uč se online! - Vše co potřebuješ do školy
  4. Graf kvadratické funkce online

Ujednání. Odesláním formuláře stvrzuji, že rozumím tomu, že bezmyšlenkové vkládání zadání do počítače a bezmyšlenkové opsání výsledku může mít neblahý vliv na mé budoucí vzdělávání. Proto používám tuto aplikaci spíše ke kontrole výsledků získaných klasickým počítáním, nebo výjímečně v případech, kdy moje pokusy vypočítat příklad klasickou cestou selhaly.

Naši mobilní aplikaci »Vypočítej to« si můžete zdarma stáhnout na Google Play. Lineární funkce je dána předpisem y = ax + b ( a a b jsou reálná čísla). Grafem je přímka, která prochází body o souřadnicích [0; b], [1; a + b]. Pokud je a > 0 – funkce je rostoucí. Pokud je a < 0 – funkce je klesající. V případě, že a = 0 ⇒ y = b – jedná se o konstantní funkci. V případě, že b = 0 ⇒ y = ax – funkce se nazývá přímá úměrnost. Kalkulačka Zadejte hodnoty y = x + Funkce zapisujte do kalkulačky následujícím způsobem: Graf y = f(x) 0 0 x y Souřadnice bodů [ x; y] Souřadnice libovolného bodu Zadejte jednu hodnotu [;] Zaokrouhlit na desetinná místa Vlastnosti funkce 1. Definiční obor 2. Obor hodnot 3. Monotónnost 4. Prostá funkce 5. Sudá funkce 6. Lichá funkce 7. Omezená funkce 8. Extrémy funkce 9. Periodicita 10. Inverzní funkce Související odkazy Vlastnosti funkcí — popis Lineární rovnice Lineární funkce s absolutní hodnotou Rádi obdržíme vaše náměty a připomínky. Provozuje od roku 2013 Adam Kašpárek, IČ: 02394260. top

Lineární funkce Vlastnosti lineární funkce těžké Vlastnosti lineární funkce (těžké) 34 Zadání Typicky zabere: 9 min Ukázka: Jaký je definiční obor lineární funkce? Lineární funkce Grafem lineární funkce je Lineární funkce: mix střední Lineární funkce: mix (střední) 210 Zadání Typicky zabere: 12 min Skládá se z: Grafy lineárních funkcí Grafy lineárních nerovnic Grafy lineárních funkcí střední Grafy lineárních funkcí (střední) 70 Zadání Typicky zabere: 10 min Ukázka: Pexeso Hledání dvojic, které k sobě patří. Lineární funkce Základní rovnice s jednou neznámou střední Základní rovnice s jednou neznámou (střední) 10 Zadání Typicky zabere: 5 min Ukázka: Grafy lineárních funkcí střední Grafy lineárních funkcí (střední) 8 Zadání Typicky zabere: 8 min Ukázka: Krok po kroku V tomto cvičení doplňujete jednotlivé kroky v rozsáhlejším postupu – například jednotlivé kroky v úpravě výrazů nebo při řešení rovnic. Cvičení je dobrou rozcvičkou na samostatné řešení kompletních příkladů. Lineární funkce Základní rovnice s jednou neznámou Nový obsah lehké Základní rovnice s jednou neznámou (lehké) 18 Zadání Typicky zabere: 8 min střední Základní rovnice s jednou neznámou (střední) 25 Zadání Typicky zabere: 8 min Počítání Cvičení, ve kterém píšete odpověď na klávesnici.

Kreslení grafu funkce online

Z tohoto grafu můžeme zpětně vyčíst funkční hodnoty. Pokud budete chtít zjistit funkční hodnotu v bodě x = −2, najdete na grafu na ose x hodnotu −2 a následně se podíváte na křivku a zjistíte, jakou y-ovou souřadnici má bod, který má x-ovou souřadnici −2.

Graf funkce o jednom parametru je křivka, která popisuje chování dané funkce. Co je to graf funkce # Graf funkce f je křivka, která popisuje chování funkce f. Je to křivka, která kopíruje fukční hodnoty funkce f. Pokud chceme nakreslit graf funkce jedné proměnné, budeme potřebovat rovinu a dvě osy – x a y. To určitě znáte, jsou to ty dvě kolmice. Vypadá to takto: Prázdný graf s osou x a y Graf funkce f nakreslíme tak, že vezmeme nějaký bod x z definičního oboru funkce a vypočítáme funkční hodnotu f(x). Dostaneme tak dvojici [x, f(x)]. Tato dvojice představuje souřadnice bodu grafu. První souřadnice (tedy x) naneseme na x -ovou osu a druhou souřadnici (tedy f(x)) naneseme na y -ovou osu. Pokud budeme mít funkce f(x) = x + 1, tak pokud za x zvolíme jedničku, získáme dvojice [1, 2]. Tu naneseme na graf takto: Přidán bod na souřadnice [1, 2] Dále přidáme body [0, 1] a [−1, 0]. Získáme takový obrázek: Přidány body [0, 1] a [−1, 0] Pokud bychom takto postupně spočítali všechny body z definičního oboru funkce, získali bychom jednolitou čáru, která by vypadala takto: Hotový graf funkce f(x) = x + 1 Tato čára představuje graf funkce f(x) = x + 1.

Graf funkce o jednom parametru je křivka, která popisuje chování dané funkce. Co je to graf funkce Graf funkce f je křivka, která popisuje chování funkce f. Je to křivka, která kopíruje fukční hodnoty funkce f. Pokud chceme nakreslit graf funkce jedné proměnné, budeme potřebovat rovinu a dvě osy – x a y. To určitě znáte, jsou to ty dvě kolmice. Vypadá to takto: Prázdný graf s osou x a y Graf funkce f nakreslíme tak, že vezmeme nějaký bod x z definičního oboru funkce a vypočítáme funkční hodnotu f(x). Dostaneme tak dvojici [x, f(x)]. Tato dvojice představuje souřadnice bodu grafu. První souřadnice (tedy x) naneseme na x-ovou osu a druhou souřadnici (tedy f(x)) naneseme na y-ovou osu. Pokud budeme mít funkce f(x) = x + 1, tak pokud za x zvolíme jedničku, získáme dvojice [1, 2]. Tu naneseme na graf takto: Přidán bod na souřadnice [1, 2] Dále přidáme body [0, 1] a [−1, 0]. Získáme takový obrázek: Přidány body [0, 1] a [−1, 0] Pokud bychom takto postupně spočítali všechny body z definičního oboru funkce, získali bychom jednolitou čáru, která by vypadala takto: Hotový graf funkce f(x) = x + 1 Tato čára představuje graf funkce f(x) = x + 1.

  1. Husitské muzeum tábor
Fri, 27 Aug 2021 07:25:45 +0000